26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / EN2. koncert AKLAPELA oduševio prepuno kazalište     

Večeras je u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20:00 sati održan 2. koncert Festivala Aklapela, koncert koji je već par dana prije bio u potpunosti rasprodan.

Na koncertu je nastupilo 6 klapa -  2 ženske - klape Ćakulone i Neverin, te četiri muška klape – Cambi, Bunari, Grdelin i Kaše. Ženska klapa Ćakulone iz Zagreba klapa je koja je na svom debitantskom nastupu u Omišu osvojila prvu nagradu žirija. Ženska klapa Neverin, uz devetnaest priznanja na festivalima, vlasnica je i nagrade grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada. Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, jedini je peterostruki pobjednik Omiša, osvajači 10 Porina, te spada među najbolje i najuspješnije dalmatinske klape. Klapa Bunari, sudionici prošlogodišnje Aklapele, klapa je vezana za Župu sv. Križa u Vodicama i pobjednici su superfinala FDK Omiš 2012. Klapa Grdelin iz Zagreba uspješno djeluje već 11 godina, a osim domaćih priznanja, klapa često putuje van Hrvatske promovirajući izvornu klapsku pjesmu u svijetu. Mlada klapa Kaše iz Dubrovnika apsolutni je pobjednik FDK Omiš 2012. godine, te uspješno nastavlja osvajati odličja na na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva.

Prepuno Kazalište Marina Držića uživalo je u klapskoj pjesmi na 2. koncertu Festivala Aklapela. Sat i pol vremena izmjenjivale su se klape na pozornici, a publika je dugim pljeskom nagrađivala vrhunske izvedbe klapskih virtuoza. Slavila se klapska pjesma, ona izvorna kojoj je u prosincu prošle godine UNESCO dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.  
  
Koncert je završio izvedbom svih klapa i umjetničkog voditelja festivala dr. sc. Joška Ćalete s 2 zajedničke pjesme – „Kroz planine, barda i gore“ te „Ponistra je drivo“.   
   
U nedjelju, 07. travnja na rasporedu je koncert u Dominikanskoj crkvi s početkom u 12.00 sati, koncert na poklon gradu. U jutarnjim satima, točnije od 10.30 sati, klape će ispunjati pjesmom gradske volte.   

Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com